Toată lumea urlă panicată ... suntem 7 miliarde de oameni pe Terra . Dezastru, foame, boli, război, sunt doar câteva cuvinte folosite de către comentatori pentru a descrie această realitate. Deci, cât timp mai avem până ne vom autodistruge ... rasa umană distruge Terra ... aaahhhh ...
După ce am băut un pahar de apă rece și ne-am răcorit putem să vedem câteva detalii care aruncă o nouă lumină asupra acestei probleme. Suntem mai mulți oameni decât în trecut? Da. Există o problemă a suprapopulării Terrei? Nu.
Pe această planetă asistăm la un excedent al populației în patru zone: China, Africa, India și America de sud. În rest nu asistăm la o creștere masivă a populației. Dar ca să ne putem forma o părere despre această dilemă trebuie să răspundem la o întrebare fundamentală: Câți oameni poate susține Terra ?
Pe această planetă asistăm la un excedent al populației în patru zone: China, Africa, India și America de sud. În rest nu asistăm la o creștere masivă a populației. Dar ca să ne putem forma o părere despre această dilemă trebuie să răspundem la o întrebare fundamentală: Câți oameni poate susține Terra ?
În momentul actual dacă am lua pe cei 7 miliarde de oameni am putea să-i mutăm pe toți în Australia ... și fiecare ar avea un spațiu de 1 metru pătrat. Problema majoră nu o reprezintă spațiul de locuit ci apa potabilă, hrana și energia. Nu este ciudat că trăim pe o planetă care are 70% apă ... bineînțeles că marea majoritate este sărată. Dar în cele din urmă, am trimis oameni pe Lună iar în curând vom merge pe Marte ... cât de greu ar fi să creăm instalații ieftine pentru desalinizarea apei. În 100 de ani am putea să transformăm Africa într-o mare oază - dacă am avea aceste instalații de desalinizare.
O altă problemă ar putea-o reprezenta hrana. Propagandiștii spun că toate pădurile vor fi distruse pentru a se crea terenuri agricole. Nu este ciudat că noi cunoaștem tehnologia ”fermelor hidroponice” de un secol, dar nu o folosim. Dacă am folosi această tehnologie simplă am putea să creăm ferme „zgârie-nori” : ferme care ocupă doar un hectar, dar produc legume care ar crește, în mod normal, pe 50-60 hectare. O altă temă preferată a propagandiștilor este problema energetică. Astfel că planeta ar fi distrusă, fiindcă odată cu creșterea populației ar crește nevoia de carburant pentru mașini și energie pentru orașe. Această creștere ar duce la o creștere a poluării care ar conduce la distrugerea stratului de ozon = sfârșitul Terrei. Oriunde ne învârtim (folosind gândirea de propagandă) tot la Armagheddon ajungem. Dar folosind energia solară (panouri solare și fotovoltaice) și geotermală am putea să asigurăm necesarul energetic fără să poluăm natura și am ajunge în curând la nivelul în care vom putea să eliminăm termocentralele și uzinele atomo-electrice. În privința carburanților ... în 20-30 de ani ei vor fi eliminați și vor fi înlocuiți cu apa (sic.) sau automobilele vor fi în integralitate electrice.
Dacă folosim tehnologia hidroponică, instalații eficiente pentru desalinizare și energiile naturale (solare și geotermale) s-ar ajunge ca pe Terra să locuiască 35-40 miliarde de oameni. Creșterea populației nu reprezintă o problemă în sine ... acest pericol este prezent doar în mentalitățile celor care vor să prezerveze actualul sistem economic retrograd și antiuman. Nu populație trebuie să scadă și mentalitățile și tehnologiile trebuiesc înnoite ... geniile și inginerii nu trebuie să lucreze pentru a crea arme apocaliptice ci pentru a aduce bunăstarea pentru toți oamenii.
În concluzie, nu putem să spunem decât că nu există o problemă a suprapopulării ci doar o temă lansată de anumite grupuri de interese, scopul acestei manipulări fiind menținerea actualului sistem socio-economic.
mai avem si un Nicolae Tesla,ale carui inventii stau in sertarul FBI si nu sunt puse in aplicare pentru ca cei din industria petroliera ar castiga mai putini bani
RăspundețiȘtergere