Treceți la conținutul principal

Ce-i doresc eu ”scumpului” meu (fost) rege Mihai ?

1. Regele Mihai, ex-regele Mihai sau Mihai Caraiman?
În primul rând trebuie să vedem despre cine vorbim ... care este numele acestui personaj. În ultimele zile, toate televiziunile au intrat într-o stare orgasmică și o simplă vedere a acestui jeg le făcea pe prezentatoare (sau prezentatori) să ajungă la stadiul orgasmului (mental bineînțeles). Cine a mai răsfoit acest blog cunoaște faptul că eu nu sunt un băsist ... deci opiniile mele nu au nimic cu părerile prezidențiale. Eu gândeam și afirmam acest lucruri încă din vremea când Băsescu se lupta cu maidanezii prin București. 
Deci cine este jegul din fotografie? El este un personaj sinistru care a condus România  spre dezastrul sovietic dar care acum este privit ca și o primadonă ... el este o curvă virgină (ca să folosesc expresia unui om care a căzut brusc într-o stare de admirație față de acest jeg). Toată lumea crede că este o madonă virgină, el în realitate fiind o curvă penală. El a vorbit în discursul de ieri despre jurământul lui față de poporul român ... dar când poporul avea nevoie de rege ... acesta s-a gândit la viața lui și nu la binele poporului. Așa că a abdicat și a plecat din țară ... el abandonându-și poporul. Dar această vomă umană mai are tupeul să-și păstreze și titlul pe care l-a avut înaintea anului 1947 și el pretinde să ne adresăm cu ”alteță” sau ”majestatea”. Acest putregai ambulant are un tupeu extraordinar ... el părăsindu-și funcția nu a renunțat și la titlu. În mod normal la tribuna parlamentului ar fi vorbit Mihai Caraiman. El după abdicare ar fi trebuit să renunțe la titlu și să-și ia numele tatălui său. Dar nu  ... această curvă masculină nu a făcut acest lucru ... el este Mihai de România. 
Deci ... despre cine vorbim? Acest personaj este numit Mihai Caraiman, restul titlurilor și le-a pierdut în momentul în care el a renunțat la tron ... ele nefiind decât o hârtie igienică folosită de curul istoriei. Dar din politețe putem să folosim titulatura ex-regele/fostul rege Mihai. Folosirea titlului de ”majestate” sau ”alteță” constituie o gravă ofensă adresată poporului român. 

2. Cât de sărac este Mihai Caraiman?

Tot la televizor vedem prompteristele cum deplâng sărăcia familiei regale ... cum nu știu ce curvisțină, care poartă abuziv titlul de principesă, a lucrat într-un magazin. Oare ne crede lumea cretini? Oare s-a uitat faptul că regele a plecat din țară cu un tren plin cu obiecte de artă și bunuri patrimoniale? Oare s-a uitat faptul că și Carol II a făcut la fel (ele fiind folosite acum de un alt jeg regal numit Paul). Oare s-a uitat faptul că Mihai primea în fiecare an (până în 1988) stipendii generoase din partea guvernului comunist român. Oare de ce ar fi făcut comuniștii așa ceva? Oare nu a văzut lumea că spectacolul din zilele trecute a costat câteva milioane de euro? Cine a plătit pentru toate acestea? Radu Duda?  

3. Cine a organizat această diversiune monarhistă?

Un ochi avizat nu are cum să nu observe ”lucrătura specialiștilor” care stă în spatele acestui spectacol de circ monarhist. Oare cine se află în spatele acestei mișcări și ce ”servicii speciale” sau ”corporații multinaționale” au interesul ca fostul rege să crească în ochii românilor? Este curios cum toate trusturile din România îl preamăresc (la unison) pe fostul rege și ridică în slăvi monarhia (excepție făcând trustul băsist, dar și acesta lucrează tot pentru aceiași ”băieți” - aceștia decizând că o diversitate de păreri este bună, dar în același timp părerea anti-regală trebuia să vină din partea unui om nepopular).

... va urma...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre traducerea cărților din seria ”Harry Potter”

       U răsc căr ț ile din seria Harry Potter. Dar nu pe cele scrise de JK Rowling ci pe cele traduse în română. Pur   ș i simplu nu pot fi citite   ș i senza ț ia pe care o ai atunci când le parcurgi  se aseamănă cu mestecatul nisipului.      Ceea ce nu a în ț eles stimabila traducătoare este faptul că Harry Potter nu este o carte destinată exclusiv copiilor, la fel cum nici Stăpânul Inelelor (o altă capodoperă a genului fantasy) nu este o carte adresată doar tinerilor. Seria Harry Potter fără nici o problemă poate fi încadrată în categoria bildungsroman-ului. De aceea nu o în ț eleg pe traducătoare atunci când aceasta spune că a tradus substantivele proprii fiindcă copii nu în ț eleg foarte bine actiunea din cauza   termenilor engleze ș ti.  Această concepție este ciudată pentru că procentul copiilor (între 5-15 ani) care cunosc engleza este mai mare decât procentul vorbitorilor adul ț i de engleză (25-40 ani). Totu ș i trăim in   ț ara unde engleza se studiază chiar   ș i la grădi

A fost Andrei Șaguna mason?

Dacă ar fi să fim cinstiți, am spune că nu știm (cu siguranță). Noi putem doar să speculăm. Cel mai frecvent argument adus în sprijimul acestei teorii, este faptul că el purta la piept, în portretele oficiale, crucea malteză. Analizând această problemă vedem că asistăm la o confuzie. Ordinul Suveran de Malta (sau Cavalerii Ioaniți) nu are nimic de a face cu Masoneria. Este grav să confunzi cavalerii de Malta cu masoneria, această situație aseamănându-se cu confuzia dintre poliție și armata. Crucea malteză era (și este) des folosită în insignii, decorații și alte simboluri oficiale ale statelor din sec 19.  Ce sunt acele decorații pe care el le purta?  .       Șaguna poartă la gât, legată la capătul unui lanţ de aur, o cruce pectorală – însemn al demnităţii arhiepiscopale, care-i conferă, prin tradiţie, dreptul de „stavrofor”     Fixată pe o panglică roşie tivită cu alb, distincţia – cizelată în forma unei cruci de aceleaşi două culori, surmontată de o coroană aurită şi unită d

Este ”Harry Potter” o carte pentru copii ?

O scrisoare trimisă de JK Rowling agentului ei literar. Click pentru mărire... . Astăzi majoritatea oamenilor consideră că seria cărților ”Harry Potter” este destinată copiilor. Jo Rowling scrie cu mâna ei în scrisoarea din stânga faptul că seria este destinată copiilor cu vârsta de 9 - 12 ani. Deci... caz închis? Nu, nici pe departe. După părerea mea ”Harry Potter” este un bildungsroman , romanul formării unei personalități. Într-adevăr el a fost conceput ca și o serie pentru copii, dar acest lucru a fost gândit înaintea scrierii efective a întregii serii de 7 cărți. Dacă gândim întrebarea din perspectiva primului roman (singurul care era scris când Jo a scris această scrisoare) putem spune cu siguranță faptul că avem de a face cu un roman pentru copii. Dar dacă citim ultimele două romane ( HP and half-blood prince & HP and the deathly hallows) nu mai putem să zicem că aceste cărți sunt pentru copii. Într-adevăr seria ar trebui începută de un copil de 10-12 ani, dar ea ar tre